Sint Egbertus

De St. Egbertusschool is een katholieke basisschool gelegen aan de rand van het stadscentrum. Wij hechten veel waarde aan respect, veiligheid, groei en plezier.

 

“Samen werken aan jouw talent in een veilige school waar je jezelf bent”.

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Schoolkeuze

Helaas kan de open dag dit jaar niet doorgaan i.v.m. het coronavirus. U kunt wel een afspraak maken bij ons op school voor een rondleiding. Graag tot ziens bij ons op de Egbertusschool!
In de bijlage staat meer informatie. 

Egbertusschool

 

 

February 15Continue reading

Samen werken aan jouw talent in een veilige school waar je jezelf bent

Agenda
De Kunstweken

St. Egbertusschool Museum 24/7 geopend!

 

Onze school is nog steeds in de ban van de kunst met De Kunstweken. 

We hebben inmiddels een enorme poster ontvangen met de kunstwerken van alle groepen erop. De poster hangt op het prikbord van groep 4 en is vanaf buiten te zien.

En wist u dat de creaties van alle kinderen die hun museum geopend hebben, ook in onze online Schoolgalerie te zien zijn? Ga naar www.kunstweken.nl/stegbertusschool en u kunt ons werk op uw gemak thuis bewonderen. 

 

Veel kijkplezier!

Onze kernwaarden zijn: respect, veiligheid, groei en plezier

Kok in de klas

Vandaag heeft groep 8 een online les gehad van chef-kok Dick Middelweerd. Hij heeft de kinderen geleerd wat het beroep kok precies inhoudt. Ook hebben de kinderen zelf verschillende kruiden mogen ontdekken, door te ruiken, proeven, kijken en te horen. Er werd aandacht geschonken aan veilig en hygiënisch werken in de keuken en uiteindelijk hebben de kinderen heerlijke summer spring rolls gemaakt en opgegeten. Het was een ontzettend leerzame middag met alleen maar enthousiaste kinderen!

Opening Kinderboekenweek

Woensdag 30 september werd de Kinderboekenweek, met het thema 'En toen?' geopend. Alle leerlingen kwamen bij elkaar op het schoolplein. Hier stond een tijdmachine klaar. Juf Myriam heette iedereen welkom en was benieuwd of er misschien wel een juf in de tijdmachine durfde te gaan. Juf Marloes ging er als eerste in. Juf Myriam stelde de tijdmachine in en even later kwam juf Marloes weer terug. Wat bleek? Ze was helemaal naar de tijd van de Grieken en Romeinen gereisd. Hierna was juf Marieke aan de beurt. Zij kwam terug als piraat en was meegevaren op een ontdekkingsschip. Juf Laura en Juf Nicole zijn zelfs naar de Middeleeuwen geweest en kwamen terug als jonkvrouw en ridder. En op het laatst mocht er nog een leerling van groep 6. Super knap dat ze dit durfde. Zij is helemaal naar de prehistorie geweest en kwam terug als holbewoner. En wat het leuke was, zij had voor elke klas een kadootje meegenomen. Een mooi boek om voor te kunnen lezen in de klas. Hierna hebben we allemaal nog gedanst en meegezongen met het liedje van de Kinderboekenweek. Het was een superleuke opening! Alle klassen hebben daarna nog een wandeling door de school gemaakt waar allerlei (bewerkte) foto's van de leerkrachten waren opgehangen. De jongste leerlingen moesten raden welke juffen er allemaal te zien waren en de oudere leerlingen moesten raden uit welk tijdvak van de geschiedenis de juffen op de foto's kwamen. Zo waren er bijvoorbeeld juffen te zien op een foto uit de Middeleeuwen.

Tot en met 9 oktober wordt er in allerlei klassen gewerkt aan de Kinderboekenweek en staat het lezen centraal.

Leren is proberen

Kamp groep 8

Deze week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. We hebben veel leuke dingen gedaan, zoals bowlen, zwemmen, midgetgolfen en lekker spelen rondom de kampeerboerderij en in het bos. Het weer was geweldig! Dat was echt een mazzeltje. 

De kinderen en de kampleiding kunnen terugkijken op een heel geslaagd kamp! 

September 18Continue reading
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences