Home>Groepen>Groep 5>Graads & Gerdien

Graads & Gerdien

dinsdag 12 maart 2019

Graads & Gerdien

Dinsdag 12 maart hebben de kinderen van groep 5 een uitstapje gemaakt. Eerst zijn we naar de bibliotheek geweest om oude foto’s te bekijken van Almelo. Hierbij werd een stukje geschiedenis over Almelo met de kinderen gedeeld. Daarna kregen de kinderen ook nog een verhaal te horen over Graads en Gerdien: twee kinderen van 9 en 11 jaar oud, die ruim 100 jaar geleden leefden. Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan het Stadsmuseum van Almelo. Daar mochten de kinderen ervaren hoe het was om 100 jaar geleden te leven. Oude gebruiken werden enthousiast door hen uitgevoerd. ’s Middags in de klas hebben we nagepraat over Graads en Gerdien. Samen hebben we nagedacht over de kleding die zij destijds droegen en wat is er dan leuker om die kleding zelf te mogen tekenen!

Het was een leerzame dag en willen de Stadsbibliotheek Almelo en het Stadsmuseum Almelo bedanken voor hun gastvrijheid.

Voor meer foto’s: zie Klasbord.