Home>Groepen>Groep 6>Kijkje in de klas

Kijkje in de klas

donderdag 14 november 2019

Wat leuk dat jullie een kijkje willen nemen bij ons in de klas!

We doen op dit moment veel leuke dingen om het leesplezier bij ons in de klas te vergroten. We maken een boekenlijn, met al onze favoriete boeken! We gaan met elkaar speeddaten en doen boekensushi om meer te weten te komen over de boeken van anderen. We kunnen ook boeken bestellen van de bibliotheek in Almelo en we hebben hier vorige week een bezoek gebracht. Natuurlijk kunnen we ook boeken uit onze eigen schoolbieb lenen. We kennen nu al veel meer leuke boeken! Naast het lezen doen we natuurlijk nog veel meer!

Met rekenen zijn we bezig met verhoudingstabellen en breuken, dit gaat ons goed af! Tijdens de taallessen oefenen we met nieuwe woorden en leren we wat voegwoorden zijn en we moeten de persoonsvorm en het onderwerp kunnen vinden in de zin. Dit is bij spelling ook heel belangrijk!

Bij de lessen van aardrijkskunde leren we nu hoe het kan dat de aarde continu in beweging is en bij natuur leren we over wonderlijke natuurverschijnselen. We zijn met geschiedenis bij de tijd van Regenten en Vorsten aangekomen, dit gaat over de Gouden Eeuw!