Home>Groepen>Groep 8>Kijkje in de klas

Kijkje in de klas

woensdag 27 november 2019

We zijn alweer een tijdje geleden met het schooljaar gestart en we hebben uiteraard niet stilgezeten! Elke dag werken we hard en zijn we druk met allerlei vakken. De kernvakken (rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen) komen het meest aan bod, maar we hebben ook nog andere vakken, zoals gym van meneer Eray, zaakvakken en creatieve vakken. Naast al dat harde werken hebben we gelukkig ook nog tijd voor leuke dingen!
Zo zijn we in september op kamp geweest naar de Bovenberg in Markelo. Drie dagen hoefden we niet naar school en waren we samen met onze groep. We hebben gebowld, gezwommen, midgetgolf gespeeld, ’s avonds bosspelen gedaan, een bonte avond gehad en heeeeeel veel gekaart. Pesten was toch echt wel het favoriete spel van groep 8 en dan het liefst onder het genot van een kopje thee met een koekje erbij. Toen we terugkwamen, waren we allemaal kapot, maar konden we ook allemaal terugkijken op een heel geslaagd kamp.
Verder zijn we de afgelopen tijd op bezoek geweest bij verschillende middelbare scholen. We hebben een kijkje genomen op ’t Noordik, het Pius X College en het Zone College. We vinden het allemaal spannend om volgend jaar op een nieuwe school te beginnen, dus het was fijn om daar allemaal eens rond te lopen. In november krijgen we ons voorlopig advies, zodat we al een beetje weten welke scholen voor ons geschikt zijn. In januari kunnen we daar met onze ouders naartoe tijdens de open dagen.
Tot slot is groep 8 het jaar waarin verschillende gastlessen verzorgd worden. Zo hebben we al een les gehad over de dode hoek van een vrachtwagen en zijn er mensen met een beperking op bezoek geweest om ons daarover te vertellen. Tijdens die les mochten we zelf ervaren hoe het is om blind te zijn of hoe het is om in een rolstoel te moeten rijden. Tevens hebben we een veteraan op bezoek gehad die vertelde over werken in het leger en wat zijn ervaringen zijn in het uitgezonden worden naar een oorlogsgebied.
De komende weken zullen we nog een aantal gastlessen krijgen, maar gaan we ons vooral ook goed voorbereiden op de Cito’s van midden 8. Ondertussen genieten we van de Sinterklaas- en kersttijd en zullen we de klas gezellig maken tijdens deze donkere dagen.
Hieronder staan een aantal foto’s van de afgelopen periode. Meer foto’s staan voor de ouders van groep 8 op Klasbord.
Na de kerstvakantie zullen we weer een stukje schrijven om wederom een kijkje in onze klas te geven. Houd onze groepspagina daarom goed in de gaten!