Opening Kinderboekenweek
1 oktober 2020

Woensdag 30 september werd de Kinderboekenweek, met het thema 'En toen?' geopend. Alle leerlingen kwamen bij elkaar op het schoolplein. Hier stond een tijdmachine klaar. Juf Myriam heette iedereen welkom en was benieuwd of er misschien wel een juf in de tijdmachine durfde te gaan. Juf Marloes ging er als eerste in. Juf Myriam stelde de tijdmachine in en even later kwam juf Marloes weer terug. Wat bleek? Ze was helemaal naar de tijd van de Grieken en Romeinen gereisd. Hierna was juf Marieke aan de beurt. Zij kwam terug als piraat en was meegevaren op een ontdekkingsschip. Juf Laura en Juf Nicole zijn zelfs naar de Middeleeuwen geweest en kwamen terug als jonkvrouw en ridder. En op het laatst mocht er nog een leerling van groep 6. Super knap dat ze dit durfde. Zij is helemaal naar de prehistorie geweest en kwam terug als holbewoner. En wat het leuke was, zij had voor elke klas een kadootje meegenomen. Een mooi boek om voor te kunnen lezen in de klas. Hierna hebben we allemaal nog gedanst en meegezongen met het liedje van de Kinderboekenweek. Het was een superleuke opening! Alle klassen hebben daarna nog een wandeling door de school gemaakt waar allerlei (bewerkte) foto's van de leerkrachten waren opgehangen. De jongste leerlingen moesten raden welke juffen er allemaal te zien waren en de oudere leerlingen moesten raden uit welk tijdvak van de geschiedenis de juffen op de foto's kwamen. Zo waren er bijvoorbeeld juffen te zien op een foto uit de Middeleeuwen.

Tot en met 9 oktober wordt er in allerlei klassen gewerkt aan de Kinderboekenweek en staat het lezen centraal.

Schoolwebsite door SchouderCom