Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
Nieuwsbrief september 2021
Corona maatregelen:

Gelukkig is sinds afgelopen zaterdag (25 september) de 1,5 meter maatschappij opgeheven. We mogen weer iets meer en hebben weer het gevoel dat het de goede kant op gaat. Wat betekent dit voor onze school:

• Omdat wij op school natuurlijk niet vragen om een coronacheck blijven wij voorzichtig. Dit doen we om het ziekteverzuim onder de kinderen en leerkrachten zo laag mogelijk te houden.
  • Ouders mogen wel weer binnen komen voor een gesprek, maar brengen de kinderen niet naar de klas.
  • In de kleutergroepen hebben we kijkochtenden gepland, zodat ouders toch een keer kunnen zien wat er in de klassen gebeurt.
  • Bij enkelvoudige klachten (alleen verkouden of een zere keel of hoesten) mogen de kinderen gewoon naar school. Heeft het kind ook koorts dan moet hij/zij thuis blijven.
  • Hulpouders zijn weer welkom. Er kan na de herfstvakantie dus weer gecontroleerd worden door de luizenmoeders en de biebmoeders kunnen weer starten.

Kortom: We blijven voorzichtig, maar proberen het “normale leven” weer een beetje op te pakken. We willen de ouders wel vragen om zelf ook goed met de regels om te gaan. Wij mogen niet vragen welke ouders er gevaccineerd zijn, maar we hopen dat u met klachten thuis blijft!

Aanmelden nieuwe ouders oudercommissie/ ouderraad

U heeft een brief gekregen om u aan te melden voor de oudercommissie. Als u in de oudercommissie wilt kunt u de brief inleveren op school

Gouden weken:

De afgelopen weken waren de gouden weken op de St. Egbertusschool. Tijdens deze weken hebben we extra aandacht besteed aan groepsvorming en de regels in de school. Op alle prikborden hangen mooie groepswerkjes.

De week tegen het pesten:

De afgelopen week was de week tegen het pesten. In de groepen is hier veel over gesproken en er zijn filmpjes gekeken op het digibord. Als de kinderen hebben beloofd dat ze niet gaan pesten hebben ze vandaag een armbandje gekregen waarmee ze aangeven dat ze niet gaan pesten.

Ontruimingsoefening ging goed:

Deze week hebben we de ontruiming van de school geoefend. Dit ging heel goed. Alle groepen waren op tijd buiten. We oefenen dit zeker twee keer per jaar, zodat het voor de kinderen een automatische handeling wordt.

Kinderboekenweek:”Worden wat je wil”.

Volgende week woensdag start de Kinderboekenweek. Het thema is: ”worden wat je wil. “Het gaat dus over beroepen e.d.. Een groep leerkrachten is de afgelopen weken erg druk geweest met het in elkaar draaien van een leuk programma. In de groepen zal aandacht besteed worden aan het thema, maar natuurlijk nog veel meer aan het lezen en voorlezen. Op de Varietasapp zult u geregeld kunnen zien/lezen wat de kinderen in de groepen doen.

Betaling ouderbijdrage dit schooljaar:

Ook dit schooljaar willen wij alle ouders weer vragen om de ouderbijdrage voor uw kind te betalen. De ouderbijdrage is bestemd voor activiteiten als Sinterklaas, Kerst, Pasen, laatste schooldag en natuurlijk het schoolreisje. U kunt de ouderbijdrage (€40,00 per kind) betalen door het geld over te maken op het rekeningnummer: NL85ABNA062.26.37.568  t.n.v. Oudercommissie Egbertusschool, onder vermelding van naam en achternaam en groep van uw kind(eren). Mocht u liever contant betalen dan kan dit alleen bij de directeur van de school (Myriam Weersink). Mocht u problemen hebben met het betalen van de ouderbijdrage willen we u vragen om contact te leggen met de directie, zodat we een betaalregeling kunnen treffen.

Foto’s schoolfotograaf:

De foto’s zijn klaar. Volgende week maandag, dinsdag en woensdag (4, 5 en 6 oktober) kunt u de foto’s op school kopen. (8.30 uur – 9.00 uur) en (13.30 uur – 14.00 uur)

De kosten zijn:

2 vellen foto’s: € 7,50.       Klassenfoto €2,50  en          broer-zus foto: €5,00

Schoolfruit : (15 november t/m 22 april):

Ook dit schooljaar doet onze school weer mee aan het schoolfruit- project. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen goed en gezond eten. Een belangrijk onderdeel van gezonde voeding is fruit. Tijdens de weken van het schoolfruit krijgen de kinderen drie dagen per week fruit op school. Dit betekent niet dat u uw kind geen eigen fruit mee mag geven. Waarschijnlijk zal het fruit worden uitgedeeld op de dinsdag, woensdag en donderdag. Op vrijdag maken we op wat nog over is.

Kamp groep 8:

De kinderen van groep 8 zijn twee weken geleden op schoolkamp geweest. Woensdagochtend regende het erg hard en hebben we besloten de kinderen met auto’s naar de bestemming te brengen en de fietsen met een aanhanger te brengen. Na deze verregende start was het een geweldig kamp. De kinderen en teamleden hebben genoten. Wat is het fijn om elkaar op deze manier beter te leren kennen.

Parkeren voor de school:

Het wordt weer herfst en dit betekent dat het waarschijnlijk weer slechter weer wordt. Er komen dan weer meer kinderen met de auto naar school. Het zou fijn zijn dat in het kader van de veiligheid ouders de auto niet parkeren voor de school.

Het personeel van de school parkeert hier ook niet om zo een soort kiss en ride strook te creëren waar u uw kind kunt laten uitstappen.

Helaas zijn er nog steeds ouders die de auto hier voor langere tijd parkeren. Hierdoor moeten andere ouders de auto midden op straat parkeren en ontstaan er erg gevaarlijke situaties.

Regel: Auto’s niet parkeren langs de stoeprand voor de school, maar alleen de kinderen laten uitstappen!

Herfstvakantie:

De kinderen hebben herfstvakantie van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober.

Studiedag (maandag 25 oktober)

Op maandag 25 oktober hebben de kinderen ook vrij i.v.m. een Varietas studiedag voor de leerkrachten. Alle Varietas scholen hebben deze dag vrij.

Arendsboerweg 5
7601 BA Almelo