Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
nieuwbrief 24 november
Schoolontbijt in het wijkcentrum:

De afgelopen twee weken hebben we voor schooltijd een schoolontbijt georganiseerd in het wijkcentrum naast de school. Alle kinderen van de school die hier graag willen ontbijten zijn welkom. Ook kinderen die tot nu toe nog niet zijn geweest mogen nog gewoon aansluiten.

De komende periode gaan we dit schoolontbijt voortzetten. We hebben nog voldoende subsidie van het jeugdeducatiefonds. Door de geweldige inzet van de ouders van de Ouderraad is het mogelijk dat de kinderen kunnen ontbijten. Hoe lang we het schoolontbijt nog gaan voortzetten hangt af van de subsidie die we krijgen. Laat uw kind gerust een keer langs komen om te kijken. Veel kinderen ervaren het als een gezellig begin van de dag en ze hebben lekker en gezond ontbeten. Kinderen kunnen van 7.50 uur tot 8.00 uur naar binnen.

Start nieuwe kleutergroep

Na de kerstvakantie gaat groep 0 starten. Juf Iris wordt de groep van deze groep. Juf Iris gaat starten in het lokaal rechts naast de kleuterdeur.

 

Invulling leerkrachten groep 1:

Omdat juf Iris na de kerstvakantie de juf wordt van groep 0, moesten we in groep 1 ook iets veranderen. Juf Jacqueline gaat op donderdag en vrijdag les geven in groep 1. Juf Jacqueline heeft vorige schooljaar in groep 2 gewerkt. Zij is dus bekend op de St. Egbertusschool.

Nieuwe collega (Onderwijsassistent kleuters):

Na de kerstvakantie gaat juf Silke van Egmond starten als Onderwijsassistent voor de kleutergroepen. Juf Silke gaat de leerkrachten van groep 0, groep 1 en groep 2 ondersteunen. Zij gaat vooral met kleine groepjes kinderen aan het werk.

 

Zwangerschapsverlof juf Kim Kokhuis-Busscher:

Juf Kim van groep 3b gaat op 15 februari genieten van haar zwangerschapsverlof. De vervanging zal worden ingevuld door juf Annai. Op maandag t/m woensdag hebben de kinderen les van juf Karin. Op donderdag en vrijdag is juf Annai de juf van groep 3b. Juf Annai werkt nu op maandag en dinsdag in groep 3a en is dus volledig op de hoogte van de lesstof van groep 3.

Meester Kai nieuwe baan:

Meester Kai (onze vakdocent gym) heeft per 1 januari een nieuwe baan. Hij gaat werken op het Montessoricollege in Hengelo. Het sportbedrijf Almelo( zijn werkgever) heeft een vacature uitgezet, maar het is nog niet bekend wie de nieuwe vakdocent wordt. We houden u op de hoogte.

Twee lokalen huren in het wijkcentrum:

Na de kerstvakantie (misschien iets later) gaan de groepen 7 en 8 verhuizen naar het wijkcentrum. Wij hebben in de school eigenlijk te weinig ruimte om alle kinderen (ook de kleine groepjes) les te geven. De lokalen die we gaan huren hebben de afmeting van een regulier klaslokaal. We gaan de lokalen en de gang waar we gebruik van gaan maken natuurlijk mooi opknappen. Er komt een nieuwe vloer en een nieuw plafond en de lokalen en de gangen worden geschilderd. Er worden digiborden geplaatst en de materialen van de kinderen gaan allemaal mee naar het gebouw.

In de pauzes gaan de kinderen gewoon op het plein van onze school spelen. Er komt een tussenpoortje tussen de twee pleinen, zodat de kinderen snel kunnen doorsteken naar onze school.

 

Sinterklaas:

Volgende week vrijdag (2 december) vieren we Sinterklaas op de St. Egbertusschool. De groepen 1 t/m 5 hebben om 12.00 uur vrij en de kinderen van groep 6 t/m 8 om 14.00 uur. De kinderen krijgen van de oudercommissie iets te snoepen en een beker drinken. De kinderen van de Bovenbouw moeten wel eten mee nemen voor tussen de middag.

De groepen 1 t/m 5 en de peutergroepen gaan allemaal met hun eigen groep naar Sinterklaas. Op deze manier krijgen ze alle aandacht en is het niet te spannend. Dit programma is druk en vol voor Sinterklaas. Vandaar dat we al op tijd beginnen en Sinterklaas al voor schooltijd in de school is. Er is dus geen ontvangst op het plein.

De kinderen kunnen dus net als altijd om 8.15 uur naar binnen. We moeten nog even kijken of deze dag het schoolontbijt doorgaat, want Sinterklaas gaat de kinderen ontmoeten in de mooie zaal van het wijkcentrum. Hier kunnen we het gezellig versieren en kunnen de kinderen overdag nog gewoon gebruik maken van de gymzaal en de speelzaal.

 

Adventsvieringen:

Over vier weken vieren we Kerst op school. De gangen van de school zijn al mooi versierd met duizenden lampjes en de adventskransen worden opgehangen. De vier weken voor Kerst zijn de adventsweken. We steken iedere week een extra kaars/ lampje aan op de adventskrans, zodat we kunnen zien dat het steeds lichter wordt. We vieren samen met de hele school de adventsvieringen in de gymzaal van de school. Deze zal mooi verlicht zijn met lichtjes en (nep)kaarsjes.

De eerste adventsviering is op maandag 5 december. De laatste adventsviering is op donderdag 22 december. Voorafgaand aan de kerstviering op school.

Betaling ouderbijdrage dit schooljaar:

Ook dit schooljaar willen wij alle ouders weer vragen om de ouderbijdrage voor uw kind te betalen. De ouderbijdrage is bestemd voor activiteiten als Sinterklaas, Kerst, Pasen, laatste schooldag en natuurlijk het schoolreisje. U kunt de ouderbijdrage (€40,00 per kind) betalen door het geld over te maken op het rekeningnummer: NL85ABNA062.26.37.568  t.n.v. Oudercommissie Egbertusschool, onder vermelding van naam en achternaam en groep van uw kind(eren). Mocht u liever contant betalen dan kan dit alleen bij de directeur van de school (Myriam Weersink). Mocht u problemen hebben met het betalen van de ouderbijdrage willen we u vragen om contact te leggen met de directie, zodat we een betaalregeling kunnen treffen.

Kleurplaat Flink:

De kinderen van groep 0 t/m 6 krijgen een kleurplaat mee van Flink. (een onlineboodschappenservice). Als de kinderen de kleurplaat hebben gemaakt kunnen ze deze inleveren bij Flink aan de Hagenborgh 1a . Ze krijgen dan direct een lekkere traktatie.

 

 

Financiële aanvraag voor bijv. zwemles, uitjes of een verjaardag box:

Wij proberen u zoveel mogelijk tips en sites door te geven waar u een financiële aanvraag kunt doen voor extra zaken voor uw kind. Ik wil u graag de volgende website doorgeven:

Samen voor alle Kinderen

Sinterklaas in de Hagendoorn:

Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas van13.00 uur tot 16.00 uur met zijn pieten in de Hagendoorn aan de Wilgenstraat 11. Alle kinderen zijn hiervoor uitgenodigd.

St. Egbertusschool
Arendsboerweg 5
7601 BA Almelo

 

Directeur: Myriam Weersink

Telefoon: 0546 – 815 056
E-mail: egbertus@varietas.nl