Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
nieuwsbrief oktober
Studiedag Donderdag 17 november/ leerlingen vrij:

Op donderdag 17 november hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiedag voor de leerkrachten,

10-minutengesprekken op maandag 21 november en donderdag 24 november:

Binnenkort ontvangt u een brief waarop u kunt aangeven welke dag uw voorkeur heeft voor een gesprek met de leerkracht van uw kind(eren). We verwachten dat alle ouders tijdens de gesprekken aanwezig zullen zijn. Wij vinden het erg belangrijk dat we gezamenlijk over uw kind praten en hierdoor u en uw kind steeds beter leren kennen.

ANWB Streetwise:

Afgelopen dinsdag kregen alle kinderen van onze school een les vanuit het programma Streetwise. Dit programma is voor het bevorderen van de verkeersveiligheid van de kinderen.

De volgende programma’s zijn uitgevoerd door de medewerkers van ANWB Streetwise:

  • Toet toet (groep 1 en 2): Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, het belang van veilig fietsen met fietshelm, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.
  • Blik en klik (groep 3 en 4): Het gebruik van de fietshelm. Fietsen van een parcours met de fietshelm. Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en het veilig meerijden in de auto.
  • Hallo auto (groep 5 en 6): Afleiding in het verkeer maakt deel uit van deze les, evenals bewustwording van elektrisch (stil) verkeer. Kinderen nemen plaats op de bijrijdersstoel van een lesauto en mogen zelf remmen om de reactietijd, de remweg en het effect van het dragen van de autogordel bij een noodstop te ervaren.
  • Trapvaardig (groep 7 en 8): Afleiding in het verkeer. Mobiel telefoon gebruik. Bewustwording van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Een positieve gedragsverandering op gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing middels een uitdagend fietsparcours.
Mededeling van ANWB Streetwise:

Uw kind heeft deelgenomen aan ANWB Streetwise. Wanneer uw kind in groep 1 t/m 6 zit, dan hebben zij het uitgebreid gehad over gordelgebruik en zij kunnen u ongetwijfeld vertellen op welke manier zij het veiligst mee kunnen rijden in de auto. Hierbij ook voor u de belangrijkste regels op een rij:

De autogordel

Wist u dat juist op de korte stukjes de meeste ongelukken gebeuren. Dit zijn vaak de ritjes naar school of de supermarkt. Dit zijn plaatsen waar het druk is en de kans dat er geremd moet worden extra groot is. Leer uw kind aan dat de gordel altijd om moet. Geef hierbij ook het goede voorbeeld door zelf altijd uw autogordel te dragen. Een autogordel mag niet in de nek zitten. Hier kan de gordel gaan snijden of de keel dichtdrukken wanneer er geremd wordt. Wij horen regelmatig van kinderen dat zij de gordel om deze reden onder hun oksel doen. Op deze manier kan de gordel onder de oksel gaan snijden en kan het bovenlichaam alsnog dubbel klappen. Wordt het schuine deel van de gordel achter de rug gedaan, dan kan uw kind zelfs uit de gordel schieten. Zorg dus dat de gordel op de juiste manier wordt gedragen; vanaf de schouder schuin over het bovenlijf.

Het autostoeltje

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. In de basisschoolleeftijd is dit meestal de zitverhoger (met rugleuning). Wij adviseren om kinderen tot 1,50m op de zitverhoger (met rugleuning) te laten zitten. Dit omdat kinderen in de groei soms hele lange benen hebben maar een wat korter bovenlijf waardoor de gordel met 1,35m alsnog in de nek kan snijden.

De airbag

Een airbag is een extra beveiligingsmiddel bij min of meer frontale botsingen, bedoeld als aanvulling op de bestaande gordelsystemen. Airbags zijn niet primair voor kinderen ontwikkeld, maar voor volwassenen. Wanneer een kind niet op de goede hoogte zit, kan een airbag meer schade aan richten dan dat het goed zijn werk kan doen

Betaling ouderbijdrage dit schooljaar:

Ook dit schooljaar willen wij alle ouders weer vragen om de ouderbijdrage voor uw kind te betalen. De ouderbijdrage is bestemd voor activiteiten als Sinterklaas, Kerst, Pasen, laatste schooldag en natuurlijk het schoolreisje. U kunt de ouderbijdrage (€40,00 per kind) betalen door het geld over te maken op het rekeningnummer: NL85ABNA062.26.37.568  t.n.v. Oudercommissie Egbertusschool, onder vermelding van naam en achternaam en groep van uw kind(eren). Mocht u liever contant betalen dan kan dit alleen bij de directeur van de school (Myriam Weersink). Mocht u problemen hebben met het betalen van de ouderbijdrage willen we u vragen om contact te leggen met de directie, zodat we een betaalregeling kunnen treffen.

Cyber Agents gezocht: (bericht vanuit de gemeente en de politie)

Brengen uw kinderen ook veel tijd online door? Dit brengt naast kansen gevaren met zich mee. Kinderen zijn online een makkelijke prooi voor criminelen. De online game HackShield brengt daar verandering in. HackShield maakt van kinderen échte Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook anderen beschermen tegen online gevaar. Via een spannend spel zorgen ze voor een cyberveilige wereld.

Vanaf deze week hangen op onze school maar ook in de bibliotheek en op sportverenigingen in Almelo, Aadorp en Bornerbroek posters die kinderen uitnodigen het spel te spelen. Burgemeester Arjen Gerritsen en politiechef Marije ter Beek roepen kinderen van 8 tot en met 12 jaar op te helpen en Cyber Agent te worden. Samen met gemeente en politie kunnen kinderen ervoor zorgen dat zijzelf en hun omgeving het internet veilig kunnen gebruiken. De beste Cyber Agents van onze gemeente worden in het voorjaar van 2023 officieel gehuldigd.

HackShield is een gratis game, er zijn geen in-app aankopen en de game doet niet aan kindermarketing. Het eerste level kan je spelen zonder account. Om verder te spelen dan het eerste level moet je een account aanmaken. Kijk op www.joinhackshield.com en doe mee!

 

 

 

IKC actief:

De tweede periode van IKC actief start binnenkort. Er zijn nog enkele plekjes vrij. U kunt uw kind aanmelden voor leuke activiteiten na schooltijd. Dit gaat via de website www.ikc.aktiefalmelo.nl

Kijk wel goed waar de activiteit wordt gegeven. Sommige activiteiten zijn bijv. in wijkcentrum de Schoppe of in de gymzaal aan de Kamperfoeliestraat. Dit is wel heel leuk, maar u moet uw kind hier dan wel zelf naartoe brengen.

Het zijn meestal leuke activiteiten. Meld snel aan, want vol=vol

Parkeren voor de school:

Het is weer herfst en dit betekent dat het waarschijnlijk weer slechter weer wordt. Er komen dan weer meer kinderen met de auto naar school. Het zou fijn zijn dat in het kader van de veiligheid ouders de auto niet parkeren voor de school.

Het personeel van de school parkeert hier ook niet om zo een soort kiss en ride strook te creëren waar u uw kind kunt laten uitstappen.

Helaas zijn er nog steeds ouders die de auto hier voor langere tijd parkeren. Hierdoor moeten andere ouders de auto midden op straat parkeren en ontstaan er erg gevaarlijke situaties.

Regel: Auto’s niet parkeren langs de stoeprand voor de school, maar alleen de kinderen laten uitstappen!

St. Egbertusschool
Arendsboerweg 5
7601 BA Almelo

 

Directeur: Myriam Weersink

Telefoon: 0546 – 815 056
E-mail: egbertus@varietas.nl