Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview
nieuwsbrief februari 2023
Voorjaarsvakantie:

Ondanks dat het op dit moment al vakantie is ontvangt u van mij nog de nieuwsbrief voor februari. De kinderen hebben vakantie tot maandag 6 maart. Dan verwachten we iedereen weer op school. Ik hoop dat iedereen gaat genieten van een gezellige en zonnige vakantie.

 

Schoolontbijt jeugdeducatiefonds:

Ook in de maand maart mogen wij nog een schoolontbijt aanbieden voor alle kinderen van de school. Het jeugdeducatiefonds blijft dit zeker nog een maand financieren.

Wij willen nogmaals vragen om hier gebruik van te maken. De kinderen kunnen ’s morgens om 8.00 uur in het wijkcentrum ontbijten en mogen hier ook een lunch maken voor school. Maak hier alstublieft gebruik van. Op deze manier kunt u thuis geld overhouden waar u andere boodschappen van kunt kopen.

Groep 7 en OOP- kinderen gaan “verhuizen” naar het wijkcentrum:

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt in het wijkcentrum. Alles is klaar om les te gaan geven. Na de voorjaarsvakantie (maandag 6 maart) gaat groep 7 “verhuizen” naar het wijkcentrum. Afgelopen vrijdag hebben ze samen met juf Laura en juf Annelies hun klas gezellig gemaakt en de materialen verhuisd. De kinderen en wij zijn erg blij met het resultaat. Op maandag 6 maart mogen de ouders van groep 7 even een kijkje komen nemen. We gaan het nieuwe klaslokaal natuurlijk feestelijk openen. In het lokaal ernaast gaat juf Annelies les geven aan kleine groepjes kinderen. Zij is onze onderwijsassistent voor de bovenbouw en begeleidt de kinderen met een eigen programma. Ook haar lokaal is bijna klaar. Zij gaat op maandag 6 maart ook starten in het wijkcentrum.

Nieuwe gymmeester:

Op maandag 6 maart gaat onze nieuwe vakdocent gym beginnen. Hij heet meester Simon. Hij geeft les op maandag, woensdag en vrijdag. Op dinsdag hebben de kinderen die dan gym hebben les van stagiaires van de gymopleiding. We zijn blij dat het sportbedrijf een opvolger voor meester Kai heeft gevonden en wensen meester Simon veel werkplezier op onze school. De gymtijden blijven hetzelfde.

Typelessen groep 6 , 7 en 8:

Vanaf donderdag 9 maart wordt er na schooltijd typeles gegeven aan de leerlingen van groep 6, 7 en 8 die dit graag willen. Tijdens deze typelessen leren de kinderen blind typen en ontvangen ze na afloop van de cursus een typediploma. De typecursus wordt gratis aangeboden. Er zijn kinderen die voor de vakantie ziek waren. Zij hebben zich nog niet kunnen opgeven. Deze kinderen moeten direct na de vakantie doorgeven dat ze nog willen meedoen.

Schoolfruit wordt voortgezet na de voorjaarsvakantie:

Na de voorjaarsvakantie krijgen de kinderen weer drie dagen per week fruit op school. Het fruit wordt betaald door het jeugdeducatiefonds. Dit fonds betaalt ook het schoolontbijt. We zijn erg blij dat dit mogelijk is, want op deze manier kunnen wij de kinderen gezonde voeding bieden op school.

Nieuwe periode IKC actief:

Na de voorjaarsvakantie start de nieuwe periode van IKC-actief. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 hebben de folder al ontvangen. U kunt uw kind aanmelden tot donderdag 9 maart.

IKC actief biedt leuke activiteiten aan na schooltijd. U moet hierbij denken aan muziek maken, extra sport, koken, techniek enz. Opgeven kan via www.ikc.actiefalmelo.nl

 

Rapport en oudergesprekken:

Op vrijdag 10 maart krijgen alle kinderen hun eerste schoolrapport voor dit schooljaar. In de week hierna zijn de 15-minutengesprekken. Wij verwachten dat alle ouders aanwezig zullen zijn op deze gesprekken. Op maandag 6 maart krijgen de kinderen een brief mee waarop u uw voorkeursdag kunt aangeven.

Week van de lentekriebels:

Vanaf maandag 20 maart is het “de week van de lentekriebels”. Dit is een landelijk projectweek waarin aandacht wordt besteed aan weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

 

Studiedag woensdag 22 maart:

Op woensdag 22 maart hebben alle kinderen vrij i.v.m. een studiedag voor de leerkrachten.

 

Palmpasenstokken maken:

Op vrijdag 31 maart gaan we met alle kleuters een palmpasenstok maken op school. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 mogen dit ook, maar dan zijn er kosten aan verbonden. De opgavebrief ontvangt u binnenkort

Betaling ouderbijdrage:

Er zijn ouders die de ouderbijdrage voor hun kind(eren) voor dit schooljaar nog moeten betalen. Wij hopen dat u dit z.s.m. doet, want er zijn al veel kosten gemaakt voor dit schooljaar. De ouderbijdrage is bestemd voor activiteiten als Sinterklaas, Kerst, Pasen, laatste schooldag en natuurlijk het schoolreisje. U kunt de ouderbijdrage (€40,00 per kind) betalen door het geld over te maken op het rekeningnummer: NL85ABNA062.26.37.568  t.n.v. Oudercommissie Egbertusschool, onder vermelding van naam en achternaam en groep van uw kind(eren). Mocht u liever contant betalen dan kan dit alleen bij de directeur van de school (Myriam Weersink)

Mocht u problemen hebben met het betalen van de ouderbijdrage willen we u vragen om contact te leggen met de directie, zodat we een betaalregeling kunnen treffen.

 

De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 31 maart.

St. Egbertusschool
Arendsboerweg 5
7601 BA Almelo

 

Directeur: Myriam Weersink

Telefoon: 0546 – 815 056
E-mail: egbertus@varietas.nl